Leer meer over de wereld van de detox

Laten we eens duiken in wat Detox speciaal maakt en waarom het fenomeen de wereld heeft veroverd.

Alles wat je ooit wilde weten over detox en de praktijk.

Wat is detox?

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van detoxen. Dit woord, dat steeds vaker in de pers en de media wordt gebruikt, ligt op ieders lippen en wordt vaak klakkeloos gebruikt. Veel mensen beginnen elk jaar aan een detoxkuur, of het nu gaat om een totaalvastenkuur, een dieet of een monodieet op basis van vloeibare of vaste stoffen. Er zijn ontelbare mogelijkheden en nieuwe dingen die ter beschikking worden gesteld.

Ontgifting of detox is per definitie "de eliminatie van toxines door een levend organisme". Het is dus het proces waarbij het lichaam toxines elimineert, die ontstaan door ondervoeding, vervuiling, stress, ... en die het in de loop der tijd opslaat. Misuko vertelt je er meer over en leidt je door een reeks vragen en belangrijke punten die je moet overwegen voordat je aan een kuur begint.

Detox, feit of fictie?

Wat zijn de voordelen?

We hebben allemaal onze redenen om een gezondere levensstijl aan te nemen. Ter voorbereiding op de zomer, na een feestelijk weekend of gewoon voor de ervaring of de uitdaging, alle redenen zijn goed om voor jezelf te zorgen en je goed te voelen.

Door de hele dag door vast en vaak industrieel voedsel te consumeren, heeft ons lichaam weinig tijd om de eliminatie van toxines goed te regelen. Het lichaam is echter in goed uitgerust voor de eliminatie van toxines en voor zelfontgifting.

Door gedurende één of meer dagen uitsluitend vloeibare sappen te consumeren die van hun onoplosbare vezels zijn gescheiden, kan het spijsverteringsstelsel een pauze inlassen en zich bijna uitsluitend concentreren op de eliminatie van toxines. Een detoxkuur geeft dus een duwtje in de rug op momenten van vermoeidheid, stress of seizoenswissel, wanneer je lichaam vermoeid is. Het zijn dus niet de sappen die per definitie het lichaam reinigen, maar de tijdelijke consumptie van vloeistof die weinig vertering vergt en het lichaam dus in staat stelt verder te gaan met de evacuatie van opgeslagen afvalstoffen.

Sapjes leveren daarentegen een grote hoeveelheid natuurlijke vitaminen, goede mineralen en voedingsstoffen, wat niet het geval is bij alle diëten.

Ontdek de voordelen van saptherapie

Hoe geef je jezelf een spijsverterings pauze?

Vol tips over hoe je goede sapjes kunt maken en goed kunt doen voor je lichaam.

Download

Een doel nodig? Er zijn genoeg goede redenen om te detoxen.

 • 01. De uitdaging

  Fysieke uitdagingen zijn erg populair, maar uitdagingen op het gebied van voeding zijn dat veel minder. Toch zijn lichaam en geest intrinsiek met elkaar verbonden! Jezelf uitdagingen opleggen geeft je zelfvertrouwen, een gevoel van voldoening en vervulling. Over een korte periode kan een kuur een goede gezonde uitdaging zijn om aan te gaan.

 • 02. Afvallen

  Gewichtsverlies is het resultaat van een dieet dat weinig vetten en geraffineerde suikers bevat. Dit is het geval met kuren op basis van groene sappen. Als je na je kuur echter niet opnieuw aanknoopt met een evenwichtige voeding, zal het gewicht dat je eventueel bent afgevallen, snel weer toenemen. Dit "jojo-effect" is niet goed voor het lichaam. Als je wilt afvallen, adviseren wij je altijd contact op te nemen met je arts voordat je stappen onderneemt.

 • 03. Op het lichaam

  Door gedurende een periode van 1 tot 3 dagen alleen vloeibaar voedsel te nuttigen, gun je je spijsverteringsstelsel en je lichaam een pauze. Je zal wat tijd voor jezelf kunnen nemen, om gematigde lichaamsbeweging te doen, je boek te lezen, stil te staan bij je passie, ... je zal de tijd van de maaltijdbereiding kunnen besparen om die aan jezelf te gunnen.

A product that reflects your image

Contact our account manager who will explain in more detail all the possibilities to create a product that suits you. We offer a wide range of bottles, labels, stoppers and cardboard boxes.

Contact us

Voordelen & Advies, Risico's & Bijwerkingen

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een detoxkuur op basis van sap is dus de onmisbare consumptie van vloeistof, die over het algemeen slechts een korte spijsvertering vergt, zodat ons spijsverteringsstelsel kan rusten en niet non-stop moet werken.

Een kuur volgen geeft ons ook de mogelijkheid om een nieuwe start te nemen, om opnieuw goede gewoonten aan te kweken op lange termijn: de beroemde "5 groenten en fruit per dag" te consumeren, bepaalde industriële producten te vervangen door gezonde en evenwichtige tussendoortjes, de consumptie van koffie, alcohol, zout en suiker of dierlijke eiwitten te beperken... Bereide gerechten, bijvoorbeeld, vergen veel energie van het lichaam om ze te assimileren en maken de spijsvertering lang en ingewikkeld.

Een kuur betekent ook leren welke voedingsmiddelen te combineren en voor welke soorten voordelen! Je zal merken dat gember, kurkuma of spirulina gemakkelijk voedingssupplementen kunnen leveren die misschien niet in je gebruikelijke dieet aanwezig zijn. De juiste voedselcombinaties kunnen je immuniteit op een natuurlijke manier stimuleren en je dagelijkse leven boosten.

Onze tips om te beginnen

Voorzorgsmaatregelen en advies voor een kuur

In de eerste plaats moet een detoxkuur niet bijzonder lang duren. Tussen 1 en 3 dagen is heel goed. Het voornaamste doel is de spijsverteringsfuncties enig respîjt te geven, de vertering vergt veel energie omdat de spijsverteringsfuncties onder grote druk staan, elke dag opnieuw, zonder enige onderbreking.

Een goede reden om een kuur te beginnen zou zijn een innerlijk evenwicht te vinden, een goede levensstijl en een verandering voor te bereiden in de richting van een gezonde en evenwichtige voeding.

Bijwerkingen

Hoofdpijn, krampen, pijn, misselijkheid, slechte adem, ... zijn mogelijke reagentia van elke vorm van vasten.

Risico's

De gevaarlijkste kuren zijn die welke over een lange periode worden gepland en die het dagelijkse voedingspatroon van een persoon totaal uit evenwicht brengen. Sommige kuren brengen slechts weinig vitaminen, eiwitten, ... aan een veroorzaken snel tekorten die gevaarlijk kunnen zijn voor het lichaam.

femme enceinte cure jus detox

-Zwangere vrouwen

We raden zwangere vrouwen af een detox-kuur te volgen. Raadpleeg je arts voordat je stappen onderneemt.

-Sport

Een detoxkuur is niet onverenigbaar met lichaamsbeweging, zolang het maar matig is. Kies voor een yogasessie in openlucht, ga joggen, maak een wandeling, ... Neem gewoon de tijd om te (her)leven.

-Allergieën

Het is belangrijk je arts te raadplegen voordat je met een detoxkuur begint, vooral als je allergieën of andere aandoeningen hebt. Het is echter mogelijk het programma van een kuur aan te passen door je allergieën te volgen. Neem contact op met ons team om een schema op maat te maken.

-Intoleranties

Het is belangrijk je arts te raadplegen voordat je met een detoxkuur begint, vooral als je intoleranties of andere probemen hebt.

Nadelen

Het zijn er maar een paar, behalve dat ons lichaam zo gewend is aan kauwen dat het een kuur ingewikkeld kan maken. Afgezien daarvan is het heel prettig om een schema te volgen en je te laten leiden, zonder te hoeven nadenken over wat en wanneer je moet eten.

De remedie ontrafelen, we zijn hier om al je vragen te beantwoorden.

Vervangt mijn kuur het feit dat ik 2L water per dag moet drinken?

Nee, ze vult het water aan. Om vlotter 1,5 - 2 liter water per dag te drinken, kan je overwegen wat kruidenthee te drinken. Wij hebben 4 verschillende soorten kruidenthee in ons assortiment, het is een goede manier om water te drinken! Vergeet ook niet leidingwater te drinken in plaats van flessenwater. Voor je het drinkt, moet je het wel filteren met onze keramische parels bijvoorbeeld.

In welke tijd van het jaar moet ik een kuur volgen?

Met elke seizoenswissel ondergaat je lichaam de verandering van temperatuur, de eventuele verandering van uur, ... en dit uit zich in een verslapping, een wisselende stemming, slapeloosheid, ... Dit zijn meestal de momenten waarop onze klanten de kans krijgen om een reinigingskuur op basis van sappen te doen.

Wanneer beginnen met een detoxkuur?

Als je de behoefte voelt. Je lichaam wordt voortdurend op de proef gesteld, door vervuiling, onze geraffineerde voeding, onze dagelijkse stress en ons hectische levensritme... Het verdient de voorkeur een korte detoxkuur te doen, en deze meerdere malen per jaar te herhalen.

Hoe bereid je je voor op een kuur?

Om het maximum uit de ervaring te halen, is het belangrijk je lichaam voor te bereiden door je slechte gewoonten te elimineren. Beperk je consumptie van alcohol, tabak, koffie, zout, suiker, bereide gerechten, dierlijke eiwitten en eet bij voorkeur rauwe groenten. Ga vroeg naar bed en rust uit om fit aan je kuur te beginnen.

Mag ik eten tijdens een kuur?

Het is ideaal om hoofdzakelijk vloeibare voeding te nuttigen. Als je echter de drang voelt om te eten of te kauwen, kies dan voor een handvol oliehoudende zaden, een stukje komkommer of selderij, ...

Heeft dit een invloed op mijn adem?

Elke verandering van dieet leidt tot veranderingen in je lichaam. Daarom is het mogelijk dat je een slechte adem krijgt tijdens een sapkuur. Geen paniek, niets ernstigs, het is maar tijdelijk en het kan verminderd worden door bijvoorbeeld een groot glas water te drinken.

Kun je zelf een kuur maken?

Ja, dat kan. Als je thuis de juiste machine hebt (d.w.z. een koude pers of op zijn minst een sapcentrifuge) en als je een goedkope biologische markt in de buurt hebt en je hebt wat tijd over, dan is het perfect mogelijk! Je kan inspiratie opdoen uit onze recepten om thuis hetzelfde te maken of onze blog doornemen voor andere ideeën omtrent sappen.

Goedgekeurd door professionals

 • Eleonore Sohier, voedingsdeskundige

  "Ik heb 2 dagen misuko cleanses verschillende keren getest. Praktische indelingen, goede sappen en bovenal kwaliteit! Je voelt het verschil! Ik raad het aan."

 • Madeleine Rommel, adviseur gezondheidspreventie

  "In de overtuiging dat welzijn neerkomt op een precieze combinatie van kwaliteitsvolle lichaamsbeweging en een evenwichtige voeding, steun ik Misuko omwille van de kwaliteit van zijn productie en zijn unieke smaak, om met de ogen dicht van te smullen."

 • A well established juice brand on the Belgian market

  "I was finding it difficult to manage my productions in-house, while still focusing on quality marketing. I was contacted by Misuko, we discussed the possibilities and after a short reflection, we decided to outsource all our juice production to them. It was the best decision we could have made!"

A strategic position

Our production workshop is located in Brussels, the heart of Europe. A strategic position for your logistic !

Wat zijn mijn opties bij Misuko?

 • A la carte diensten

  Sommige van onze klanten komen bij ons met een goed ontworpen product dat klaar is om gebotteld te worden, andere hebben alleen een basis en vragen ons hun recept te verbeteren door er een of andere specerij aan toe te voegen. Sommigen hebben alleen botteling en pasteurisatie nodig, anderen daarentegen vragen om een dienst van transformatie, persing of assemblage. Alles is mogelijk bij Misuko. Met respect voor uw specificaties nemen we elk verzoek serieus. We zien elk project als een nieuwe uitdaging, waardoor onze service groeit!

 • Charlotte P., 23 jaar oud studente:

  "Ik ben net klaar met mijn 2-daagse detox kuur en ik vond het geweldig! Het was de eerste keer dat ik dit deed en ik hoorde dat de herfst de perfecte tijd was om het te doen dus ben ik ervoor gegaan! De sapjes zijn goed en lekker, vooral de plantaardige melkjes 's avonds. Een genot voor de ogen van mijn favoriete TV-show. Bovendien had ik geen hongergevoel en ook geen last van bijwerkingen zoals hoofdpijn, moe voelen, etc. zoals sommigen hadden voorspeld."

 • Verschillende soorten flessen, afhankelijk van het verwachte resultaat

  Voor sommige van onze klanten werken we met PET plastic flessen en behandelen we het sap onder hoge druk. Voor anderen werken we met glazen flessen en pasteuriseren we de producten via een pasteurisatiekamer, door heet water op de fles te laten stromen. Dit laat toe om tegelijkertijd de fles en de inhoud te pasteuriseren, zonder de vloeistof te beschadigen.

Ons volledige gamma van producten omvat sappen, shots, melk, Energy Balls & accessoires om te detoxen.

Download onze catalogus

Specifiek advies nodig over welke sappen geschikt zijn voor u?

Geef ons een belletje! Binnen 15 minuten zijn we daar om uw vragen te beantwoorden en u persoonlijk advies te geven!

Zullen we elkaar bellen?