Leer meer over de wereld van de detox

Laten we eens duiken in wat Detox speciaal maakt en waarom het fenomeen de wereld heeft veroverd.

Alles wat je ooit wilde weten over detox en de praktijk.

Wat is detox?

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van detoxen. Dit woord, dat steeds vaker in de pers en de media wordt gebruikt, ligt op ieders lippen en wordt vaak klakkeloos gebruikt. Veel mensen beginnen elk jaar aan een detoxkuur, of het nu gaat om een totaalvastenkuur, een dieet of een monodieet op basis van vloeibare of vaste stoffen. Er zijn ontelbare mogelijkheden en nieuwe dingen die ter beschikking worden gesteld.

Ontgifting of detox is per definitie "de eliminatie van toxines door een levend organisme". Het is dus het proces waarbij het lichaam toxines elimineert, die ontstaan door ondervoeding, vervuiling, stress, ... en die het in de loop der tijd opslaat. Misuko vertelt je er meer over en leidt je door een reeks vragen en belangrijke punten die je moet overwegen voordat je aan een kuur begint.

Detox, feit of fictie?

Wat zijn de voordelen?

We hebben allemaal onze redenen om een gezondere levensstijl aan te nemen. Ter voorbereiding op de zomer, na een feestelijk weekend of gewoon voor de ervaring of de uitdaging, alle redenen zijn goed om voor jezelf te zorgen en je goed te voelen.

Door de hele dag door vast en vaak industrieel voedsel te consumeren, heeft ons lichaam weinig tijd om de eliminatie van toxines goed te regelen. Het lichaam is echter in goed uitgerust voor de eliminatie van toxines en voor zelfontgifting.

Door gedurende één of meer dagen uitsluitend vloeibare sappen te consumeren die van hun onoplosbare vezels zijn gescheiden, kan het spijsverteringsstelsel een pauze inlassen en zich bijna uitsluitend concentreren op de eliminatie van toxines. Een detoxkuur geeft dus een duwtje in de rug op momenten van vermoeidheid, stress of seizoenswissel, wanneer je lichaam vermoeid is. Het zijn dus niet de sappen die per definitie het lichaam reinigen, maar de tijdelijke consumptie van vloeistof die weinig vertering vergt en het lichaam dus in staat stelt verder te gaan met de evacuatie van opgeslagen afvalstoffen.

Sapjes leveren daarentegen een grote hoeveelheid natuurlijke vitaminen, goede mineralen en voedingsstoffen, wat niet het geval is bij alle diëten.

Ontdek de voordelen van saptherapie

Hoe geef je jezelf een spijsverterings pauze?

Vol tips over hoe je goede sapjes kunt maken en goed kunt doen voor je lichaam.

Download
jus bio guide Misuko

Een doel nodig? Er zijn genoeg goede redenen om te detoxen.

 • 01. De uitdaging

  Fysieke uitdagingen zijn erg populair, maar uitdagingen op het gebied van voeding zijn dat veel minder. Toch zijn lichaam en geest intrinsiek met elkaar verbonden! Jezelf uitdagingen opleggen geeft je zelfvertrouwen, een gevoel van voldoening en vervulling. Over een korte periode kan een kuur een goede gezonde uitdaging zijn om aan te gaan.

 • 02. Afvallen

  Gewichtsverlies is het resultaat van een dieet dat weinig vetten en geraffineerde suikers bevat. Dit is het geval met kuren op basis van groene sappen. Als je na je kuur echter niet opnieuw aanknoopt met een evenwichtige voeding, zal het gewicht dat je eventueel bent afgevallen, snel weer toenemen. Dit "jojo-effect" is niet goed voor het lichaam. Als je wilt afvallen, adviseren wij je altijd contact op te nemen met je arts voordat je stappen onderneemt.

 • 03. Op het lichaam

  Door gedurende een periode van 1 tot 3 dagen alleen vloeibaar voedsel te nuttigen, gun je je spijsverteringsstelsel en je lichaam een pauze. Je zal wat tijd voor jezelf kunnen nemen, om gematigde lichaamsbeweging te doen, je boek te lezen, stil te staan bij je passie, ... je zal de tijd van de maaltijdbereiding kunnen besparen om die aan jezelf te gunnen.

 • 04. Je binnenste

  Een detoxkuur doormaken is ook een gelegenheid om de balans op te maken van je voeding. Door onze snelle levensstijl moeten wij af en toe even een pauze inlassen en tijd nemen om onszelf de juiste vragen te stellen. Wat wil ik veranderen in mijn levensstijl? Waarom mijn dieet veranderen? Wat kan een kuur voor mij doen? Gedurende 1 tot 3 dagen kan je focussen op jezelf, je maakt je geen zorgen meer over de avondmenu's die je moet klaarmaken als je thuiskomt van het werk en je geniet van een persoonlijk moment.

 • 05. Voor jezelf zorgen

  Of het nu voor één of meerdere dagen is, een detoxkuur is vooral de ideale gelegenheid om er even tussenuit te gaan. Daarom moet detox niet rijmen met beperking, maar moet het volledigheid en genot combineren. Wij diversifiëren de bronnen van genot door te kiezen voor kruidenthee, fruit- of groentesappen. Het komt erop aan "vloeibaar" te eten! Je besteedt aandacht aan je lichaam, aan de gewaarwordingen en je gunt jezelf momenten van ontspanning voor een volledige revitalisering. Sport, ontspanning, mindfulness en natuurlijk alles wat je persoonlijk pleziert zijn belangrijke bondgenoten gedurende de kuur.

Comment faire une bonne detox ?

Découvrez qu'est-ce qu'une détox, pourquoi il est bon d'en faire une pour votre corps, quels sont nos conseils et bien plus!

Télécharger
detox guide Misuko

Voordelen & Advies, Risico's & Bijwerkingen

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een detoxkuur op basis van sap is dus de onmisbare consumptie van vloeistof, die over het algemeen slechts een korte spijsvertering vergt, zodat ons spijsverteringsstelsel kan rusten en niet non-stop moet werken.

Een kuur volgen geeft ons ook de mogelijkheid om een nieuwe start te nemen, om opnieuw goede gewoonten aan te kweken op lange termijn: de beroemde "5 groenten en fruit per dag" te consumeren, bepaalde industriële producten te vervangen door gezonde en evenwichtige tussendoortjes, de consumptie van koffie, alcohol, zout en suiker of dierlijke eiwitten te beperken... Bereide gerechten, bijvoorbeeld, vergen veel energie van het lichaam om ze te assimileren en maken de spijsvertering lang en ingewikkeld.

Een kuur betekent ook leren welke voedingsmiddelen te combineren en voor welke soorten voordelen! Je zal merken dat gember, kurkuma of spirulina gemakkelijk voedingssupplementen kunnen leveren die misschien niet in je gebruikelijke dieet aanwezig zijn. De juiste voedselcombinaties kunnen je immuniteit op een natuurlijke manier stimuleren en je dagelijkse leven boosten.

Onze tips om te beginnen

Voorzorgsmaatregelen en advies voor een kuur

In de eerste plaats moet een detoxkuur niet bijzonder lang duren. Tussen 1 en 3 dagen is heel goed. Het voornaamste doel is de spijsverteringsfuncties enig respîjt te geven, de vertering vergt veel energie omdat de spijsverteringsfuncties onder grote druk staan, elke dag opnieuw, zonder enige onderbreking.

Een goede reden om een kuur te beginnen zou zijn een innerlijk evenwicht te vinden, een goede levensstijl en een verandering voor te bereiden in de richting van een gezonde en evenwichtige voeding.

Bijwerkingen

Hoofdpijn, krampen, pijn, misselijkheid, slechte adem, ... zijn mogelijke reagentia van elke vorm van vasten.

Risico's

De gevaarlijkste kuren zijn die welke over een lange periode worden gepland en die het dagelijkse voedingspatroon van een persoon totaal uit evenwicht brengen. Sommige kuren brengen slechts weinig vitaminen, eiwitten, ... aan een veroorzaken snel tekorten die gevaarlijk kunnen zijn voor het lichaam.

femme enceinte cure jus detox

-Zwangere vrouwen

We raden zwangere vrouwen af een detox-kuur te volgen. Raadpleeg je arts voordat je stappen onderneemt.

-Sport

Een detoxkuur is niet onverenigbaar met lichaamsbeweging, zolang het maar matig is. Kies voor een yogasessie in openlucht, ga joggen, maak een wandeling, ... Neem gewoon de tijd om te (her)leven.

-Allergieën

Het is belangrijk je arts te raadplegen voordat je met een detoxkuur begint, vooral als je allergieën of andere aandoeningen hebt. Het is echter mogelijk het programma van een kuur aan te passen door je allergieën te volgen. Neem contact op met ons team om een schema op maat te maken.

-Intoleranties

Het is belangrijk je arts te raadplegen voordat je met een detoxkuur begint, vooral als je intoleranties of andere probemen hebt.

Nadelen

Het zijn er maar een paar, behalve dat ons lichaam zo gewend is aan kauwen dat het een kuur ingewikkeld kan maken. Afgezien daarvan is het heel prettig om een schema te volgen en je te laten leiden, zonder te hoeven nadenken over wat en wanneer je moet eten.

Ontdek de producten die bij u passen

De remedie ontrafelen, we zijn hier om al je vragen te beantwoorden.

Vervangt mijn kuur het feit dat ik 2L water per dag moet drinken?

Nee, ze vult het water aan. Om vlotter 1,5 - 2 liter water per dag te drinken, kan je overwegen wat kruidenthee te drinken. Wij hebben 4 verschillende soorten kruidenthee in ons assortiment, het is een goede manier om water te drinken! Vergeet ook niet leidingwater te drinken in plaats van flessenwater. Voor je het drinkt, moet je het wel filteren met onze keramische parels bijvoorbeeld.

In welke tijd van het jaar moet ik een kuur volgen?

Met elke seizoenswissel ondergaat je lichaam de verandering van temperatuur, de eventuele verandering van uur, ... en dit uit zich in een verslapping, een wisselende stemming, slapeloosheid, ... Dit zijn meestal de momenten waarop onze klanten de kans krijgen om een reinigingskuur op basis van sappen te doen.

Wanneer beginnen met een detoxkuur?

Als je de behoefte voelt. Je lichaam wordt voortdurend op de proef gesteld, door vervuiling, onze geraffineerde voeding, onze dagelijkse stress en ons hectische levensritme... Het verdient de voorkeur een korte detoxkuur te doen, en deze meerdere malen per jaar te herhalen.

Hoe bereid je je voor op een kuur?

Om het maximum uit de ervaring te halen, is het belangrijk je lichaam voor te bereiden door je slechte gewoonten te elimineren. Beperk je consumptie van alcohol, tabak, koffie, zout, suiker, bereide gerechten, dierlijke eiwitten en eet bij voorkeur rauwe groenten. Ga vroeg naar bed en rust uit om fit aan je kuur te beginnen.

Mag ik eten tijdens een kuur?

Het is ideaal om hoofdzakelijk vloeibare voeding te nuttigen. Als je echter de drang voelt om te eten of te kauwen, kies dan voor een handvol oliehoudende zaden, een stukje komkommer of selderij, ...

Heeft dit een invloed op mijn adem?

Elke verandering van dieet leidt tot veranderingen in je lichaam. Daarom is het mogelijk dat je een slechte adem krijgt tijdens een sapkuur. Geen paniek, niets ernstigs, het is maar tijdelijk en het kan verminderd worden door bijvoorbeeld een groot glas water te drinken.

Kun je zelf een kuur maken?

Ja, dat kan. Als je thuis de juiste machine hebt (d.w.z. een koude pers of op zijn minst een sapcentrifuge) en als je een goedkope biologische markt in de buurt hebt en je hebt wat tijd over, dan is het perfect mogelijk! Je kan inspiratie opdoen uit onze recepten om thuis hetzelfde te maken of onze blog doornemen voor andere ideeën omtrent sappen.

Heb je veel tijd nodig om je kuur zelf te maken?

Als je je kuur zelf wilt maken, kan dat tijd in beslag nemen. Tussen het zoeken naar goede recepten, boodschappen doen, om de 2 uur een fles sap klaarmaken, ... Je moet over voldoende tijd bschikken om er zelf aan te beginnen. Misuko is een kant-en-klare oplossing, waardoor je de hele dag kunt blijven doen wat je van plan was, terwijl je toch kan genieten van vers geperste, 100% biologische sappen.

Is het aangepast aan mijn huidige dieet?

Zolang je voorbereid bent, kan een kuur geschikt zijn voor iedereen die gezond is. Om het maximum uit de ervaring te halen, is het belangrijk je lichaam voor te bereiden door je slechte gewoonten te elimineren, je consumptie van alcohol, tabak, koffie, zout, suiker, bereide maaltijden, dierlijke eiwitten sterk te verminderen en de voorkeur te geven aan rauwe groenten. Het belangrijkste is dat je na de behandeling niet vervalt in je slechte gewoonten. Profiteer van deze ervaring om opnieuw te beginnen en een nieuwe start te maken.

Is het aangepast aan mijn levensstijl?

Of het nu is om je lichaam te laten rusten na een drukke week, om je spijsverteringsstelsel even op adem te laten komen of gewoon voor de ervaring of de uitdaging, wij bieden verschillende kuurprogramma's aan over verschillende looptijden om ons aan te passen aan je levensstijl. Het is in wezen je levensstijl die de duur die zal bepalen.

Is het aangepast aan mijn gezondheid?

De exclusieve consumptie van sap gedurende één of meer dagen is bedoeld voor een volwassen en gezond mens. Vergeet niet je arts te raadplegen in geval van twijfel of voor aanvullende informatie. Deze praktijk wordt ook niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Hoe kan ik na een kuur weer normaal gaan eten?

Na een kuur van één of meer dagen is het essentieel om niet te vervallen in je slechte gewoonten. Blijf gezond eten, neem wat frisse lucht en beweeg. Stort je niet op het eerste het beste pak koekjes dat je in je kast vindt en kies natuurlijke, gezonde en zo lokaal mogelijke producten.

Hoeveel detox kuren per jaar moet ik doen?

Dit verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. Als u nog nooit een kuur hebt gedaan, wordt aanbevolen er bij elke seizoenswisseling een te doen, gedurende 3 dagen. De meer ervarenen onder u kunnen daarentegen één kuur per maand doen, en kunnen de ervaring telkens over een periode van maximaal 5 dagen uitbreiden.

Meer op onze FAQ

Goedgekeurd door professionals

 • Eleonore Sohier, voedingsdeskundige

  "Ik heb 2 dagen misuko cleanses verschillende keren getest. Praktische indelingen, goede sappen en bovenal kwaliteit! Je voelt het verschil! Ik raad het aan."

 • Madeleine Rommel, adviseur gezondheidspreventie

  "In de overtuiging dat welzijn neerkomt op een precieze combinatie van kwaliteitsvolle lichaamsbeweging en een evenwichtige voeding, steun ik Misuko omwille van de kwaliteit van zijn productie en zijn unieke smaak, om met de ogen dicht van te smullen."

Detox cleanse, our juice recipes

We put together a list of 3 detox smoothie recipes that offer a variety of fruits and vegetables as well as added beneficial ingredients.

Discover the article
jus recette detox smoothie

Getuigenissen van klanten

 • Naïs R, een online klant uit Brussel:

  "De eendaagse detox kuur ging heel goed. Bedankt voor het advies en voor het aanpassen van het programma aan mijn allergieën. Ik denk erover om nog een keer een kuur te bestellen, misschien wel een langere!"

 • Charlotte P., 23 jaar oud studente:

  "Ik ben net klaar met mijn 2-daagse detox kuur en ik vond het geweldig! Het was de eerste keer dat ik dit deed en ik hoorde dat de herfst de perfecte tijd was om het te doen dus ben ik ervoor gegaan! De sapjes zijn goed en lekker, vooral de plantaardige melkjes 's avonds. Een genot voor de ogen van mijn favoriete TV-show. Bovendien had ik geen hongergevoel en ook geen last van bijwerkingen zoals hoofdpijn, moe voelen, etc. zoals sommigen hadden voorspeld."

 • Chiara G., een vaste klant uit Brussel:

  "Ik doe sinds januari aan sapkuren na een periode van overmaat of wanneer ik de behoefte voel. Vroeger maakte ik mijn sappen zelf met een sapcentrifuge maar dat kostte me tijd en energie. Ik heb me dus tot MISUKO gewend en ik heb er geen spijt van, de sappen zijn zeer goed en in voldoende hoeveelheid. Sterker nog, ik krijg het niet voor elkaar om een sapje van 500 ml op te krijgen!"

Ons volledige gamma van producten omvat sappen, shots, melk, Energy Balls & accessoires om te detoxen.

Download onze catalogus
detox catalogue Misuko

Bij misuko bieden we drie verschillende kuren aan om je te helpen ontgiften.

Zowel in de mode als in de gastronomie is de combinatie van smaken en kleuren zeer belangrijk.Opgevat als een "collectie", onthult het team van Misuko hun gamma van kuren. Elke "creatie" is uniek is en de inspiratie halen ze uit de kleuren die ons omringen. Verdeeld in 3 categorieën, zullen onze kuren je behagen en tevreden stellen, wat uw doelstellingen en verlangens ook zijn. Een dagkuur telt 6 flessen van 50cl.

Blog artikels

Vind je het leuk wat je ziet? View all

Specifiek advies nodig over welke sappen geschikt zijn voor u?

Geef ons een belletje! Binnen 15 minuten zijn we daar om uw vragen te beantwoorden en u persoonlijk advies te geven!

Zullen we elkaar bellen?